Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η ιστορία ενός καλοψημένου τηγανόψωμου

"Η ιστορία ενός καλοψημένου τηγανόψωμου" είναι ένα ξεχωριστό παραδοσιακό Νορβηγικό παραμύθι που μπορούμε να εντάξουμε σε κάποια σχετική θεματική ενότητα που εξετάζουμε. Είναι του 19ου αιώνα από τους Νορβηγούς συγγραφείς και συλλογείς σκανδιναβικών μύθων Π.Κ. Ασμπγιόρνσεν και Γ. Ε. Μόε οι οποίοι μας αφηγούνται με έναν εξόχως διασκεδαστικό τρόπο:

Μια γυναίκα με εφτά πεινασμένα παιδιά, έβαλε να τηγανίσει ένα μεγάλο τηγανόψωμο με μπόλικο βούτυρο. Όλοι περίμεναν με αγωνία να βγει από το τηγάνι για να ρίξουν μια καλή δαγκωνιά. Το τηγανόψωμο βγήκε πράγματι από το τηγάνι. Μα το παράκανε λιγάκι. Άρχισε να κατρακυλάει ενώ πίσω του κουτρουβαλούσαν όπως μπορούσαν για να το φτάσουν τα εφτά παιδιά, η γυναίκα, ο παππούς και μια γάτα…..

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

                         

Για τη δραματοποίηση χρησιμοποίησα τις μάσκες που ακολουθούν τις οποίες και πλαστικοποίησα.                                             Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν είναι από τη δραματοποίηση που ακολούθησε την αφήγηση και την οποία καταδιασκέδασαν τα παιδιά, κάτι που φαίνεται άλλωστε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου