Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ποτέ δεν φταις εσύ

Ας παρακολουθήσουμε τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056.

Τρεις ιστορίες που περιγράφουν τη φρίκη, την ντροπή και τις ενοχές που βιώνουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τρεις πραγματικές ιστορίες που πρέπει να φτάσουν στα αυτιά κάθε παιδιού που έχει κακοποιηθεί, λέγοντάς του: «Ποτέ δεν φταις εσύ».

 Τρεις από τις εκατοντάδες ιστορίες που έχει χειριστεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις χιλιάδες συνολικά που «Μένουν μυστικό».

Σε αυτές τις ιστορίες των παιδιών δίνουν φωνή και πρόσωπο οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, θέλοντας έτσι να σταθούν στο πλευρό των συνομηλίκων τους που έχουν κακοποιηθεί. Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο προέκυψε ως φυσική ανάγκη στην «Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού», με αφορμή τα αυξημένα ανησυχητικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που τον τελευταίο καιρό αναδεικνύονται καθημερινά από τη δημοσιογραφική επικαιρότητα. Ας βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν αυτές οι ιστορίες στα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. 


                         

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις με υλικό ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μπορείτε να επισκεφθείτε ΕΔΩ   ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Επίσης, 

προτείνω ένα πολύ ενδιαφέρον και κατάλληλο για την προσχολική ηλικία βιβλίο με περιεχόμενο που μιλά για το δικαίωμα των παιδιών να ορίζουν το σώμα τους και να έχουν τη δική τους βούληση, το βιβλίο “Μόνο αν θέλω” της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Το βιβλίο αυτό το διαβάσαμε σήμερα μέσα στην τάξη μας. Η ιστορία της μικρής Έλλης μιλά για το δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους, το δικαίωμα να λένε όχι σε φιλιά, αγκαλιές και αγγίγματα που δεν επιθυμούν, ακόμα κι αν προέρχονται με αγάπη από οικεία και προσφιλή πρόσωπα. Μια ξεχωριστή παρουσίαση μας δίνει το ELNIPLEX   ΕΔΩ

Διαβάστε,επίσης:

Χρήσιμες συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης

"Η Ρήνα η Αστερίνα..."ή πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τη σεξουαλική παρενόχληση

«Ο Κανόνας του Εσώρουχου» - «Ο Κίκο και το Χέρι» (υλικό ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών)

Τρεις πραγματικές ιστορίες που πρέπει να φτάσουν στα αυτιά κάθε παιδιού που έχει κακοποιηθεί, λέγοντάς του: «Ποτέ δεν φταις εσύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου