Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

7 αναρτήσεις για τις Απόκριες

Πατώντας πάνω στην ανάρτηση 35 σύνδεσμοι για εκτυπώσιμες μάσκες μετά από μια σχετική έρευνα στους συνδέσμους που συγκέντρωσα, μπορούμε να ανακαλύψουμε  μάσκες  για οποιοδήποτε θέμα ενδιαφέρει εμάς και τους μαθητές μας είτε σε ασπρόμαυρη είτε σε έγχρωμη … έκδοση!!!

Για ένα παιγνίδι  ρόλων  ή αναδιήγηση μιας ιστορίας απλά κόβουμε τα μάτια και στερεώνουμε   γλωσσοπίεστρο ή λάστιχο.

Η κεντρική ιστοσελίδα είναι το  https://www.sparklebox.co.uk/

Από εκεί ψάχνοντας  βρήκα ...μάσκες ζώων, πουλιών, ζώων του αγροκτήματος, ζώων της ζούγκλας, κατοικίδιων και πολικών ζώων.

Επίσης, μάσκες για ήρωες παραμυθιών, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα,Τα τρία γουρουνάκια, Η Χρυσομαλλούσα και οι τρεις αρκούδες, Ο Τζακ και η φασολιά, Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, Το ασχημόπαπο,  Η Ωραία και το Τέρας, Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, Η Σταχτομπούτα, Η Ραπουνζέλ, Η Ωραία Κοιμωμένη, Η ιστορία του Αλαντίν

Ακόμα, μάσκες για φανταστικούς ήρωες όπως μάγισσες, πειρατές, δράκους, Υπερήρωες, μονόκερους, αστροναύτες και πολλούς άλλους...

Μάσκες για ήρωες από παιδικά βιβλία,

όπως ο Έλμερ, ο Μάγος του Όζ, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο Πέτρος και ο Λύκος και άλλα…

Αλλά μάσκες και για πολλούς άλλους χαρακτήρες, όπως επαγγέλματα, κλόουν, μωρά, διαφορετικά πρόσωπα, στρατιώτες, καιρικά φαινόμενα, λουλούδια κ.ά.

     Στην ανάρτηση  Αποκριάτικες κατασκευές στο νηπιαγωγείο μας θα βρείτε ιδέες για δημιουργικές κατασκευές.

Στην ανάρτηση Το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς σε μια χώρα μακρινή, στη χώρα του ΖήσεΓέλα,

ετοιμάζονται όλοι να υποδεχτούν το Καρναβάλι. Όμως μια επίμονη και δυνατή γκρίνια έρχεται να χαλάσει τη χαρά της πόλης. Άραγε τα παιδιά και ο Πολύχρωμος Πιερότος θα καταφέρουν να τη διώξουν; 

Η μουσικός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη μέσα από το παραμύθι "Το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς" έρχεται να αφυπνίσει αξίες όπως η φιλία, η αδελφοσύνη, η αγάπη.

Το ιδιαίτερο μήνυμα όμως, είναι η αισιοδοξία. Κι ότι τα παιδιά κρατάνε στα χέρια τους τη δύναμη να αλλάξουν το κόσμο προς το καλύτερο!

 Στην ανάρτηση Ο Αρλεκίνος και η ιστορία του θα βρείτε μια ιστορία για την αστείρευτη μητρική αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας, με φόντο την αποκριάτικη Βενετία.

Eνδιαφέρον υλικό με θέμα τις Απόκριες  συγκεντρώνω από ιδέες που βρίσκω στο διαδίκτυο και προτείνω να δείτε στον πίνακά μου στο Pinterest ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου