Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Νηπιαγωγείου 

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Νηπιαγωγείου 

 Αγαπητοί γονείς Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας ενημερώσουμε για κάποιες σημαντικές αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του σχετικού Πολυνομοσχεδίου και αφορούν το δημόσιο Νηπιαγωγείο.
 1. Αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα στους 16 μαθητές και ο μέγιστος στους 26 μαθητές. Αυτό πρακτικά θα οδηγήσει σε συνενώσεις τμημάτων και σε κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων της χώρας μας. Είναι προφανές ότι αυτό συνεπάγεται την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, επιδεινώνει τις υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και δυσκολεύει σημαντικά την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πως πολλά δημόσια Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε χώρους που είναι ήδη προβληματικοί για την ασφάλεια μαθητών. 
 2. Επιχειρείται, με ψευδεπίγραφο τρόπο, να δοθεί η εντύπωση στους γονείς για «εμπλουτισμό» του προγράμματος του Νηπιαγωγείου με την προσθήκη εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι βασικός στόχος της διετούς φοίτησης στην Προσχολική Εκπαίδευση είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αναδυόμενου γραμματισμού, που θέτει τις βάσεις για τη μετέπειτα συστηματική διδασκαλία της γλώσσας (και της δεύτερης ξένης γλώσσας) στο Δημοτικό Σχολείο. 

Στο Νηπιαγωγείο γίνεται η ανίχνευση και διερεύνηση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων ομιλίας με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπισής τους. 
Αυτό που, κατά τη γνώμη μας, έχει ανάγκη το δημόσιο Νηπιαγωγείο είναι Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμους). 
 Με την ευκαιρία, εκτιμούμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε σχετικά με ρύθμιση που νομοθετήθηκε ήδη από το Υπουργείο Παιδείας, με αιφνιδιαστικό τρόπο και πρόκειται να εφαρμοστεί.
 Με επίκληση των ειδικών συνθηκών και δυσκολιών παρακολούθησης των μαθημάτων από το σύνολο των μαθητών σε περιόδους όπως της πανδημίας που διερχόμαστε, το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλει την εγκατάσταση συστημάτων ήχου και εικόνας μέσα στη σχολική αίθουσα, όπου θα καταγράφεται και θα μεταδίδεται το σε εξέλιξη μάθημα. 
Η δημοσιότητα αυτή εκθέτει σε προφανείς και πολλαπλούς κινδύνους τα ευαίσθητα δεδομένα των μαθητών. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επεξήγηση και επιπλέον πληροφορία. 
Με γνώμονα το κοινό ενδιαφέρον μας για ένα καλύτερο δημόσιο Νηπιαγωγείο, σας καλούμε να σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Με εκτίμηση 
 Οι Νηπιαγωγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου