Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συνδέσεις για ...παραμυθένιο χρήσιμο υλικό!!!

       


 Σας παραθέτω χρήσιμο υλικό και ιδέες που συγκέντρωσα για το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων "...παραμύθι,Μύθοι,μύθι,το κουκί και το ρεβύθι..." με θέμα τι άλλο; τα παραμύθια και τους μύθους.

   Πρωτότυπες καρτέλες αναπαραγωγής παραμυθιακού λόγου, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, εν δυνάμει συγγραφείς και όχι μόνο από το enakeimenomiaeikona.blogspot.gr εδώ.

 Χρήσιμες συνδέσεις, εποπτικό υλικό και προτάσεις δραστηριοτήτων για τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης από το taniamanesi-kourou.blospot.gr  εδώ αλλά και πλούσιες ιδέες για το μύθο της Περσεφόνης από το popi-it.gr εδώ.

Πόστερ για θεούς και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας από  το Νηπιαγωγείο Νεάπολης εδώ.
Πολύ πλούσιο αρχείο  με φύλλα εργασίας για τους θεούς της ελληνικής μυθολογίας εδώ,όπως επίσης κι εδώ.

Τα παιδιά μπορούν να συνθέσουν πολύ δημιουργικές αφηγήσεις χρησιμοποιώντας κύβους αναδιήγησης,από το Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο εδώ .

Πολύ ενδιαφέρον υλικό για την  "Ειρήνη" του Αριστοφάνη της Σοφίας Ζαραμπούκα από το "Πάω ακόμα στο...Νηπιαγωγείο" εδώ.

Μπορούμε να παίξουμε επιτραπέζια ...Μυθόπολη... με υλικό από το Elniplex εδώ,αλλά και να κατασκευάσουμε τις δικές μας μάσκες με πατρόν που θα βρούμε ελεύθερα από εδώ.

Ευκαιρία για επεξεργασία, παιχνίδι και δημιουργία θεατρικής παράστασης με άφθονο υλικό με το ευφάνταστο βιβλίο με τους πιο διασκεδαστικούς διαλόγους "Οι καλοί και οι κακοί πειρατές"  του Αντώνη Παπαθεοδούλου  από την Πλαστελίνη εδώ.Για το ίδιο βιβλίο βρήκα ένα πολύ ωραίο Κυνήγι Θησαυρού με σαφείς οδηγίες και λεπτομέρειες από το paramythitis.blogspot.gr εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου