Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Το εκπαιδευτικό ανασκαφικό πρόγραμμα του Dig it


Το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω ενός υπηρεσιακού email,ενημερώθηκα για το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ανασκαφικό πρόγραμμα του Dig it ,το οποίο ξεκίνησε πριν περίπου 1,5 χρόνο με πρωτοβουλία της αρχαιολόγου Έλενας Αλέξη στην Αρχαία Ολυμπία. 

enellys.blogspot.com

Μπορούμε να το εντάξουμε σε ένα ευρύτερο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων ή να αποτελέσει  μια αυτόνομη δράση για τη σχολική μας τάξη. Φυσικά, είναι μια πάρα πολύ ωραία πρόταση για όλη την οικογένεια .
Το θέμα του Dig it είναι η αρχαιολογία, η ανασκαφή και το επάγγελμα του αρχαιολόγου. Σκοπός του είναι μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, άρτιου επιστημονικά αλλά και διασκεδαστικού, να έρθουν οι επισκέπτες κοντά στην επιστήμη της αρχαιολογίας, να βοηθηθούν ώστε  να κατανοήσουν καλύτερα όσα βλέπουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά και να μάθουν να προστατεύουν το πλούσιο πολιτιστικό μας περιβάλλον.

enellys.blogspot.com

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Dig it είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών, γίνεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και πάντα με την καθοδήγηση αρχαιολόγου και συντηρητή. Επίσης, προσαρμόζεται στην ηλικία των επισκεπτών  και υπάρχουν πολλές θεματικές ενότητες που μπορεί κανείς να επιλέξει.
Το πρόγραμμα προτείνεται από την UNESCO και το National Geographic στην καινούρια τους ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Ε.Ε.

enellys.blogspot.com

Χρήσιμες πληροφορίες   είναι οι ακόλουθες:
Διάρκεια προγράμματος: 90’
Κόστος 3,5€/άτομο
Μέγιστος αριθμός 25 άτομα/πρόγραμμα (συνήθως μεγαλύτερες ομάδες χωρίζονται στα 2 ή στα 3, κάποιοι έρχονται στο Dig it, κάποιοι επισκέπτονται το μουσείο Ολυμπίας και γίνεται ανταλλαγή μετά από 90’)
Ώρες λειτουργίας: 9.00-15.00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26240 26232, 6984306209
Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/digitolympia/  αλλά και στη σελίδα της UNESCO https://visitworldheritage.com/en/eu/dig-it/9ce0d1fb-14ad-4c94-ad7c-4ed010d50bf0 .

(Οι φωτογραφίες είναι από το λoγαριασμό του Dig it στο facebook) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου