Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, έτσι για το ...γούρι!


Συνήθως πριν τις γιορτές στα νηπιαγωγεία μια από τις χειροτεχνίες που ετοιμάζουμε να πάρουν οι μικροί μας μαθητές είναι και το ημερολόγιο για το νέο έτος,έτσι για το...γούρι!!!



Πέρισυ τέτοιο καιρό, είχα φτιάξει τα ξεχωριστά ημερολόγιά μας που μας συνόδευσαν όλη τη φετινή χρονιά.



Φέτος σκέφτηκα μια λίγο διαφορετική ιδέα.

  Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα calendarlabs διαμόρφωσα ελεύθερα τη σελίδα κάθε μήνα πολύ απλά,κυρίως με ενδιάφερε η αλλαγή της γλώσσας,αλλά μπορούμε να εισάγουμε και cliparts ή και να το τροποποιήσουμε  όπως θέλουμε ή όπως μας ενδιαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες μας.Έτσι σκέφτηκα να εκτυπώσω τους μήνες κάθε εποχής σε χαρτιά Α4 διαφορετικού χρώματος για να ξεχωρίζουν και για να βγει το αποτέλεσμα πιο χαρούμενο και ανάλογο με το πλεύμα του νηπιαγωγείου!!!
Για τους μήνες του χειμώνα ξεκινώντας, θα χρησιμοποιήσω ανοιχτό γκρι,για τους μήνες της άνοιξης πράσινο,του καλοκαιριού κίτρινο και του φθινοπώρου μπεζ στις πιο παλ αποχρώσεις για να φαίνεται η εκτύπωση καλύτερα.
Σαν εξώφυλλο του ημερολογίου θα εκτυπώσω σε χαρτονάκι Α4 (για να είναι πιο ανθεκτικό) μια φωτογραφία-κολλάζ από καθημερινές δραστηριότητες μέσα στην τάξη και για τη διακόσμηση-στόλισμα θα ασχοληθούν τα παιδιά.
Μετά και τον τελευταίο μήνα, θα μπει επίσης χαρτονάκι για να είναι σταθερό και στο τέλος θα δεθούν όλα τα φύλλα με μια κορδέλα.

Είναι μια πρόταση απλή,διαφορετική και ανέξοδη σχετικά.Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Κι επειδή η επανάληψη είναι ...μήτηρ πάσης μαθήσεως,ακολουθούν οδηγίες χρήσης,συνοπτικές και ...ξεκάθαρες!
Δημιουργήστε  το δικό σας σχολικό ημερολόγιο στην ιστοσελίδα calendarlabs. 
 Η διαδικασία της δημιουργίας είναι λίγων λεπτών. 
Καταρχάς επιλέγετε τον  τύπο  σχολικού  ημερολογίου που σας ενδιαφέρει .  Μπορείτε να επιλέξετε κενό( blankcalendar) , γραφείου( desktop calendar), σχολικό ημερολόγιο( school calendar) εβδομαδιαίο, μηνιαίο, ετήσιο) μέσα από πολλά άλλα σχέδια. 
Στην επιλογή photo calendar μπορείτε να εισάγετε φωτογραφία δική σας επιλογής για το ημερολόγιο που θέλετε να δημιουργήσετε.
Πατήστε  άνοιγμα στο σχετικό σύνδεσμο του αρχείου. 
Θα ανοίξει ένα  κείμενο word  που σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να το τροποποιήσετε στα ελληνικά ( μόνο τα ονόματα των ημερών ή μηνών, αντιγραφή -επικόλληση) . Τέλος εκτυπώνετε το ημερολόγιο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου