Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

"κι αν ήσουν εσύ;" Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πύργος 18/2/2017



                 Στις 18 Φεβρουαρίου 2017 μοιραστήκαμε με την πολύ ωραία ομάδα εκπαιδευτικών του σεμιναρίου εμπειρίες, τεχνικές, απόψεις, στιγμές… Όπως είπαμε και στο τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την πολύτιμη αυτή εμπειρία που αποκτήσαμε  και να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές με τους μαθητές στα μαθήματά μας, στα προγράμματα που υλοποιούμε  ή σε άλλες δράσεις. Αυτή η ωραία παρέα του σεμιναρίου λοιπόν θα μπορούσε να έχει συνέχεια και να αποτελέσει, αρχικά, μια ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποιώντας κάποιες από τις δράσεις του και παράλληλα να ανταλλάσσει απόψεις, ιδέες και εμπειρίες και γενικότερα να αξιοποιεί το θέατρο στην εκπαίδευση.

Προτάσεις για αξιοποίηση υλικού – Εκδηλώσεις διάχυσης δράσεων

Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τους «Μονολόγους από το Αιγαίο» και να διοργανώσουμε στις 21 Μαρτίου που έχει οριστεί ως  Διεθνής Ημέρα Δράσης "Μονόλογοι από το Αιγαίο" κοινή παρουσίαση δρώμενων στην πόλη  μας.
    Όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν άλλο υλικό (π.χ. το ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ , άλλα σχετικά βιβλία, διάφορα ερεθίσματα-ντοκουμέντα), μπορούν να πάρουν μέρος με τους μαθητές τους σε ένα τοπικό φεστιβάλ στην πόλη (ή κάποια σχολεία να παρουσιάσουν μεταξύ τους τα δρώμενα) προς το τέλος του σχολικού έτους.
Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί οργάνωση και συντονισμός των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν. Στην περίπτωση που οι συμμετοχές είναι πολλές, ιδιαίτερα στη δράση των Μονολόγων, είναι σημαντικό να γίνει κατανομή στα κείμενα και να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής στην κεντρική εκδήλωση-παράσταση, εκτός και αν γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις ή σε άλλο χρόνο/τόπο. Άλλωστε, τα δρώμενα μπορούν να παρουσιαστούν στο σύνολό τους αρχικά στο σχολείο μας και να επιλέξουμε αποσπάσματα για να συμπεριληφθούν σε μια πιο κεντρική εκδήλωση, όπου θα συμμετέχουν περισσότερα σχολεία.

Χρήσιμες διευθύνσεις – εκπαιδευτικό υλικό

         Για να έχουμε διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος, μπορούμε να επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: http://theatroedu.gr και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα:http://www.unhcr.gr
         Πολύ χρήσιμα και υποστηρικτικά  links και βιβλία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε είναι τα εξής:https://docs.google.com/document/d/1i2gkLjaPRfhz0ALYkpkDj6oj_CYQ9h3FOT2sj8kuQDQ/edit 
   Γενικότερα, όλο το χρήσιμο υλικό για το Πρόγραμμα υπάρχει εδώ


   Ενδεικτικό των αυτοσχεδιασμών και των πειραματισμών μας κατά τη διάρκεια αυτού του τόσο ενδιαφέροντος  σεμιναρίου αποτελεί ένα βίντεο με φωτογραφίες από το εργαστήρι.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου