Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Οι προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων και οι ευκαιρίες διάσωσης φαγητού

        Μέσα από το λογαριασμό του twitter ενημερώνομαι τακτικά για θέματα που με ενδιαφέρουν,κυρίως παιδαγωγικά και περιβαλλοντικά.Σε ένα tweet που μου ήρθε λοιπόν,πριν λίγο καιρό,από το  "Μπορούμε"  βρήκα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για ένα θέμα που μπορούμε να εντάξουμε στον εκπαιδευτικό μας προγραμματισμό.
                                   


   Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, καθώς και στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων. Σε αυτό αποσκοπούν και τα στοχευμένα ενημερωτικά βίντεο που παρουσιάζονται και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα στην τάξη μας.
    Ειδικότερα,στο βίντεο «Προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων» παρουσιάζονται οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προεκτάσεις και επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων. 
    Παράλληλα, υπάρχει και το ειδικό εκπαιδευτικό βίντεο που μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τα παιδιά ή τους μαθητές μας. Πέρα από την παρουσίαση στοιχείων για τη συνειδητοποίηση του προβλήματος και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, επιπλέον προτείνονται πρακτικές για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι, τις οποίες μπορεί εύκολα να ακολουθήσει όλη η οικογένεια! 

                     
                            
Είμαι σίγουρη ότι η δημοσίευση αξίζει το χρόνο και την προσοχή μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://www.boroume.gr/enimerosi/ta-nea-mas/oi-prokliseis-tis-spatalis-trofimon-kai-oi-eukairies-diasosis-fagitou-deite-ta-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου