Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή στην Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

      Σε γιορτή της εκπαίδευσης, εξελίχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε τη φετινή χρονιά από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, τη Δευτέρα 29 Μαϊου 2017.

        Σε αυτή λοιπόν τη γιορτή πήρε μέρος και το Νηπιαγωγείο μας –μαθητές κι εκπαιδευτικοί- παρουσιάζοντας ως μέρος των δραστηριοτήτων  του Πολιτιστικού Προγράμματος «…παραμύθι, Μύθοι, μύθι , το κουκί και το ρεβύθι» που εκπονήθηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά, δύο πρωτότυπα τραγούδια που δημιουργήσαμε μέσα από την καθημερινή παιδαγωγική πρακτική στην τάξη.

                          .

                       
   Όπως τόνισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας στην παρουσίαση, συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υλοποίησαν διάφορα προγράμματα με άξονα την ασφάλεια, την υγεία, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα στοιχεία του πολιτισμού που ουσιαστικά προσδιορίζουν την ταυτότητα μας. «Είναι μια γιορτή της εκπαίδευσης. Τα παιδιά έχουν την χαρά να παρουσιάσουν και να επικοινωνήσουν την εργασία τους.Η όλη εκδήλωση έχει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα που σα στόχο έχει να βγάλει την εκπαίδευση από τα στενά όρια της τάξης και έρχεται σε επαφή με την κοινωνία, διεκδικώντας ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Είναι βασική αρχή ότι αυτά τα προγράμματα έχουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν και να βιώσουν την γνώση και αυτό το κάνουν συνεργατικά σε ομάδες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου