Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

Οι μικροί μου μαθητές κατασκεύασαν και χάρισαν "το  αποτύπωμα της καρδιάς τους",που είναι τόσο ξεχωριστό για τον καθένα τους,στη γλυκιά τους μανούλα.   Χάρισαν και την Εφημερίδα της Μαμάς με ένα τόσο ξεχωριστό πρωτοσέλιδο για την καθεμία μαμά,μαζί με ένα τραγουδάκι αφιερωμένο με άπειρη αγάπη,γλύκα και αγνότητα αποτυπωμένη στα ματάκια τους.
 
Η διαδικασία για να φτιάξουμε την "καρδιά-αποτύπωμα" χάρισε απίστευτες στιγμές χαράς και δημιουργίας μέσα στην τάξηΑφιερωμένο στη δική μας μαμά......που είναι πάντα στην καρδιά μας

Και να σου θυμίσω ....
     ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Ρούντολφ Ντράικορς
1. Μη με παραχαϊδεύεις. Ξέρω πολύ καλά πως δενπρέπει να μου δίνεις πάντα ό,τι σου ζητώ. Σεδοκιμάζω μονάχα για να δω. 2. Μη διστάζεις να είσαι σταθερή μαζί μου. Τοπροτιμώ. Με κάνεις να νιώθω περισσότερησιγουριά.3. Μη με κάνεις να νιώθω μικρότερος απ’ ό,τιείμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φοράτον σπουδαίο.4. Μη μου κάνεις παρατηρήσεις μπροστά στονκόσμο αν μπορείς. Θα προσέξω περισσότερο αυτάπου θα μου πεις, αν μου μιλήσεις ήρεμα μια στιγμήπου θα είμαστε οι δυο μας5. Μη μου δημιουργείς το αίσθημα πως τα λάθημου είναι αμαρτήματα. Μπερδεύονται έτσι μέσαμου όλες οι αξίες που έχω μάθει ν’ αναγνωρίζω.6. Μην αναστατώνεσαι τόσο όταν σου λέω «δε σεχωνεύω». Δεν απευθύνομαι σε σένα αλλά στηδύναμη που έχεις να μου εναντιώνεσαι.
1

7. Μη με προστατεύεις πάντα από τις συνέπειες.Χρειάζεται καμιά φορά να πάθω για να μάθω.8. Μη δίνεις μεγάλη σημασία στις μικρο αδιαθεσίεςμου. Καμιά φορά δημιουργούνται ίσα – ίσα για νακερδίσω την προσοχή που ζητούσα.9. Μη μου κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις. Γιατίτότε θα χρειαστεί να προστατέψω τον εαυτό μουκάνοντας τον κουφό.10. Μη μου δίνεις επιπόλαιες υποσχέσεις. Νιώθωπολύ περιφρονημένος όταν δεν τις κρατάς.11. Μην υπερτιμάς την τιμιότητά μου. Συχνά οιαπειλές σου με σπρώχνουν στην ψευτιά.12. Μην πέφτεις σε αντιφάσεις. Με μπερδεύεις έτσιαφάνταστα και με κάνεις να χάνω την πίστη μου σ’εσένα.13. Μη με αγνοείς όταν σου κάνω ερωτήσεις. Ανκάνεις κάτι τέτοιο, θα ανακαλύψεις πως θ’ αρχίσωνα παίρνω τις πληροφορίες μου από άλλες πηγές.14. Μην προσπαθείς να με κάνεις να πιστέψω πωςείσαι τέλεια ή αλάνθαστη. Είναι σοκ για μένα ότανανακαλύπτω πως δεν είσαι ούτε το ένα ούτε τοάλλο.15. Μη διανοηθείς ποτέ πως θα πέσει η υπόληψήσου αν μου ζητήσεις συγγνώμη. Μια τίμιααναγνώριση ενός λάθους σου μου δημιουργεί πολύθερμά αισθήματα απέναντί σου.16. Μην ξεχνάς πως μου αρέσει να πειραματίζομαι!Χωρίς αυτό δε μπορώ να ζήσω. Σε παρακαλώπαραδέξου το.17. Μην ξεχνάς πόσο γρήγορα μεγαλώνω. Θαπρέπει να σου είναι δύσκολο να κρατήσεις το ίδιοβήμα με μένα αλλά προσπάθησε σε παρακαλώ.
2
1