Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

"ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ" - ταινία μικρού μήκους

Η ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί, διάρκειας  6'22'', πραγματεύεται, με τρόπο προσιτό την έννοια της Δυσλεξίας, η οποία σύμφωνα με τη Wikipedia:

  • Είναι εξελικτική διαταραχή των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων (ανάγνωση, γραφή, αντίληψη μαθηματικών).
  • Συναντάται στο 10-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (αγόρια - κορίτσια = 4:1).
  • Το 1/3 των παιδιών έχει διαταραχές και στο γραπτό και στον προφορικό λόγο.
Η ιστορία είναι η ακόλουθη:  Ένα μικρό παιδί με δυσλεξία χάνεται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία. Μόνο του στον κόσμο αυτό, αναγκάζεται να σκαρφαλώσει ένα βουνό που αντιπροσωπεύει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το κείμενο που τη συνοδεύει:

Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους “ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ” εκφράζει το πώς αισθάνεται κάποιος που έχει δυσλεξία στο σύγχρονο σχολικό σύστημα. Όσοι έχουν δυσλεξία θα πρέπει να είναι περήφανοι για το ποιοι είναι και δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται μόνοι τους. Η ταινία χρησιμοποιεί ισχυρές μεταφορές για να απεικονίσει αυτά τα συναισθήματα, ακολουθώντας ένα μικρό αγόρι στο ταξίδι του για να σκαρφαλώσει ένα βουνό σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία.

Το «ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ» είναι μια φοιτητική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους παραγωγής, σκηνοθεσίας και σεναρίου των Mads Johan Øgaard και Katie Wyman,οι οποίοι λένε:

« Είμαστε και οι δύο Δυσλεκτικοί και έχουμε περάσει με διαφορετικό τρόπο τους τρόπους που το σχολικό σύστημα προσπαθεί να  διαχειριστεί τους δυσλεκτικούς μαθητές, τους καλούς και τους κακούς. Δημιουργήσαμε αυτή την ταινία με την ελπίδα να δώσουμε στα άτομα με μαθησιακές διαφορές κάτι με το οποίο να ταυτίζονται. Κάτι που να λέει: «Ναι, είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος σου και μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες!». Είναι ένα μήνυμα που πολλοί από εμάς δεν είχαμε όσο μεγαλώναμε. Γι' αυτό και θέλουμε να δούνε αυτή την ταινία όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, ελπίζοντας ότι θα δώσει σε κάποιον το κουράγιο να συνεχίσει».                  

                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου