Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΟΤΑΚΗΣ,η κούκλα του Προγράμματος "Υγιή παιδιά,Υγιής πλανήτης"




Να σας συστήσω τον Τάκη Καροτάκη,την κούκλα του φετινού μας προγράμματος.


Βέβαια, οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους τον έχουν γνωρίσει και όχι μόνο... Τον έχουν φιλοξενήσει κι έχουν περάσει στιγμές ανεπανάληπτες μαζί του,μέσα ... αλλά κι έξω από το σχολείο!!!

Η κούκλα της τάξης ή στην περίπτωσή μας, του προγράμματος έχει ως βασική επιδίωξη την υποστήριξη της προφορικής έκφρασης των παιδιών. Λειτουργεί ως διαμεσολαβητής , μέρος του φανταστικού και ταυτόχρονα του πραγματικού κόσμου τους, τα βοηθά  να απελευθερώνονται να εκφράζουν ευκολότερα σκέψεις και συναισθήματα. Την αντιμετωπίζουν σαν ζωντανή, παρότι βλέπουν ποιος την κινεί και ποιος μιλάει αντί γι ΄ αυτές.
Ως συνεργάτης, βοηθός και διαμεσολαβητής μπορεί να υποστηρίζει τα παιδιά να κατανοούν τον κόσμο γύρω τους.
Ως ξεχωριστή φίλη μπορεί να τα ακούει και να τα βοηθά να εκφράζουν συναισθήματα, σκέψεις και φόβους.
Ως συνερευνήτρια να τα ενθαρρύνει να αναζητούν, να αυτοσχεδιάζουν, να λύνουν τα προβλήματα που τους τίθενται και να παρουσιάζουν τις ιδέες τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.



Το παραπάνω ενημερωτικό σημείωμα μαζί με το εξώφυλλο που ακολουθεί,θα συνοδεύσουν το βιβλίο των συνταγών (με υλικά  υγιεινά και του τόπου μας) που κατέγραψαν οι μαθητές με τις οικογένειές τους,κατά την...περιήγηση του Τάκη εκτός σχολείου και το οποίο θα πάρουν στο τέλος της χρονιάς ως ενθύμιο,αλλά και παράγωγο του Προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου