Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το νηπιαγωγείο μας...έχει Πακέτο!!!

       Το πρωί της Παρασκευής ένα τηλεφώνημα διαφορετικό από τα άλλα ήρθε να διακόψει τις συνήθεις δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας.      Ήταν μια κλήση από το Library4all και την υπεύθυνη της αξιέπαινης αυτής ομάδας,που ήρθε για να χαρίσει χαμόγελα στη Σχολική μας Κοινότητα και να μας πληροφορήσει πως ένα κουτί γεμάτο βιβλία,προσφορά αγάπης για την εκπαίδευση και την αυτοβελτίωση στα παιδιά μέσω της ανάπτυξης της Φιλαναγνωσίας,είναι "καθ΄οδόν" και φτάνει σε λίγο στο σχολείο μας!!!
  Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία....

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τι θα συμβεί θέλω να δω,αν σου πω ΠΑΡΑΚΑΛΩ;

           Μέσα στα πλαίσια της προσαρμογής στην αρχή της σχολικής χρονιάς είναι και η συζήτηση σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε στην παρέα,την τάξη ή όπου αλλού βρισκόμαστε ώστε να είμαστε ευγενικοί.


   Ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για ανάλογη συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση είναι αυτό:Έχει πολύ όμορφη εικονογράφηση που τραβά την προσοχή των παιδιών και
μπορούμε να το διαβάσουμε στην ηλεκτρονική του μορφή   εδώ.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το παζλ της τάξης μας

Από τις πρώτες δραστηριότητες της φετινής χρονιάς είναι και το παζλ της τάξης μας.


Κάθε παιδί πήρε το ίδιο μεγάλο κομμάτι παζλ και το ζωγράφισε όπως εκείνο ήθελε,δίνοντας τη δική του ,μοναδική "σφραγίδα" σε αυτό.Αφού το έκοψαν,μετά από αρκετές "δοκιμές" το κόλλησαν πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι,με τρόπο τέτοιο ώστε φυσικά να εφαρμόζει το ένα με το άλλο.
Εξήγησα ότι  τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνουν το ένα με το άλλο και δημιουργούν ένα σύνολο,ένα αρμονικό αποτέλεσμα.Έτσι και η τάξη μας είναι μια ομάδα από παιδιά που το καθένα είναι τόσο διαφορετικό  και ξεχωριστό από το άλλο,όμως όταν το ένα "στέκεται" δίπλα στο άλλο,το βοηθάει και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα,αποτελούν το δικό τους μεγάλο "παζλ",το παζλ της τάξης μας.

Πατρόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για μια ανάλογη δραστηριότητα είναι και τα ακόλουθα:

Σημείωση:Χρησιμοποιούμε το ίδιο σχέδιο για όλα τα παιδιά για να εφαρμόσουν τα κομμάτια.


Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν υπέροχη!!!

Επειδή η προσαρμογή μας πάει περίφημα,την Πρώτη Μέρα στο νηπιαγωγείο δοκιμάσαμε τις δυνατότητές μας με κατασκευή που ενθουσίασε όλους.

Την ιδέα τη βρήκα εδώ.Τύπωσα σε χαρτονάκια Α4 κι έκοψα και λωρίδες κάνσον για το στεφάνι του καπέλου σε παρόμοιο χρώμα.


Το επόμενο βήμα ήταν να ζωγραφίσει το κάθε παιδί το δικό του χαρτονάκι και φυσικά να το κόψει.

Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη γιατί οι μικροί μου μαθητές ενώ ασχολήθηκαν  για πρώτη φορά  με κάτι ανάλογο,ήταν πολύ προσηλωμένοι στο στόχο τους κι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο.Παράλληλα έμαθα κι εγώ από ποια αφετηρία να ξεκινήσω τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη λεπτή κινητικότητα και την καλλιέργειά της,ξεχωριστά για το κάθε παιδί.

Βγαίνοντας  από την τάξη και φορώντας τα καπελάκια τους,τα παιδιά έκαναν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στους γονείς και συνοδούς που τα περίμεναν,αρκετοί έβγαλαν και φωτογραφία τους καινούργιους μαθητές με πολύ χαρά και νομίζω και...συγκίνηση!!!
Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο είναι πάντα ξεχωριστή ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δωράκια καλωσορίσματος

   Τη Δευτέρα μετά την τελετή του Αγιασμού,μοίρασα στα μικράκια μου δωράκια-κατασκευούλες που τα ετοίμασα με πολλή πολλή αγάπη.

Και ποια ήταν αυτά; Μικρά κουτάκια από χαρτονάκια σε διάφορα χαριτωμένα ...σχεδιάκια!!!...τα οποία ...(μυστικό) μου τα έφεραν σε μπλοκ από το εξωτερικό,σχεδόν έτοιμα και ομολογώ ότι με διευκόλυναν πολύ.
   Βρήκα όμως ακριβώς το ίδιο σχέδιο εδώ το οποίο πατώντας δεξί κλικ και αποθήκευση ως ,μπορείτε εκτυπώνοντάς το να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα είναι αυτό εδώ.


Διπλώνοντάς το πήρε αυτή τη μορφή...


Μέσα έβαλα καραμελίτσες,μπαλονάκια,κηρομπογιές κλπ.


καθώς κι ένα γραμματάκι καλωσορίσματος
Κλείνοντάς το,το έδεσα με νήμα πλεξίματος,που μας έχουν φέρει μανούλες για τις κατασκευές μας και είναι μια ωραία και ανέξοδη λύση.Για να έχει μια πιο προσωπική μορφή,βρήκα αυτές τις ετικέτες,τους έδωσα το ανάλογο με την κατασκευή μου μέγεθος,έγραψα ένα ξεχωριστό για το κάθε παιδί καλωσόρισμα,τις πλαστικοποίησα και τις κρέμασα στα κουτάκια μου.                                                              Και ιδού το αποτέλεσμα...


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ